تهران، هر کوچه یک کافی شاپ

کافه های تهران حالا بیشتر یک محیط فرهنگی هستند و پاتوقی برای جوانان تلقی می شوند. به همین دلیل است که کافه داری برای بسیاری از جوان ها وسوسه کننده است.

تهران، هر کوچه یک کافی شاپ

به گزارش خبرنگاران، روزنامه شهروند نوشت: کافه های تهران در 10سال گذشته 60 تا 70درصد رشد داشته اند. این موضوع را اسکندر آزموده، رئیس اتحادیه فروشندگان بستنی، آبمیوه و کافی شاپ ها می گوید و شرح می دهد که چیزی حدود 250 کافه در تهران فعالیت می نمایند که اگر بخواهیم کافه های سیار خودرویی را به این مجموعه اضافه کنیم می توانیم بگوییم حدود 300 کافه در تهران فعالیت می نمایند. او می گوید کافی شاپ جزو معدود صنف هایی است که واحد غیرمجاز ندارد و همه کافه های تهران مجوز دارند.

کافه های تهران حالا بیشتر یک محیط فرهنگی هستند و پاتوقی برای جوانان تلقی می شوند. به همین دلیل است که کافه داری برای بسیاری از جوان ها وسوسه نماینده است. البته درآمد کافه داری هم بد نیست و بسیاری از کافه داران تهرانی می گویند اگر هزینه ها را از درآمدمان کم کنیم چیزی حدود 20 تا 30 میلیون تومان در ماه دستمان را می گیرد.

اما آیا بازار کافه ها در تهران اشباع شده است؟ اسکندر آزموده معتقد است: بازار کافه ها اشباع نشده و هر محله تهران قابلیت راه اندازی حداقل یک کافه را دارد. در ادامه به جزییات راه اندازی این شغل از نگاه کافه داران می پردازیم:

فروش وسوسه انگیز کافه ها

بازاری ها می گویند که چیزی حدود 60 تا 70میلیون تومان درآمد ماهانه کافه های تهران است. این عدد ممکن است رقم چشمگیری برای هر جوان جویای کار باشد، اما درآمد خالص نیست و کافه داری هزینه های خودش را دارد.

خیلی ها تصور می نمایند بدون در نظر دریافت تخصص، کافه داری راحت ترین شغل ممکن است. اما این طورها هم نیست، چرا که به گفته صاحبان کافه نخستین و ابتدایی ترین مقوله کافه داری ماندگاری و جذب مخاطب است وگرنه با داشتن سرمایه همه می توانند کافه بزنند.

50 تا500میلیون تومان سرمایه برای راه اندازی کافه

احتمالا کافه بازها و بیشتر جوان ها حداقل یک بار به راه اندازی کافه فکر نموده اند، اما نخستین سوالی که با آن روبرو می شوند این است که به چه میزان سرمایه اولیه احتیاج دارند؟ 50 تا 500 میلیون تومان سرمایه اولیه برای راه اندازی یک کافه است، اما با ژانرهای متفاوت. برای راه اندازی کافه سرمایه زیاد مهم نیست، چرا که با 50 میلیون تومان هم می توان کافه ای سیار راه اندازی کرد و با گذر زمان آن را به کافه ای لاکچری تبدیل کرد. این را مدیریت یکی از کافه های حوالی خیابان آپادانا می گوید و ادامه می دهد: در این کار تخصص از اهمیت بالایی برخوردار است. او که خود چندین و چند سال است کافه داری می نماید و انواع کافه های ساده و لاکچری را تجربه نموده می گوید:هر کافه ای بنا به محل و ژانرش مشتری هم دارد. اما یکی از کافه داران حوالی کریمخان می گوید: با این وضعیت دلار و خارجی بودن اجناس مسلما لوازم مورد احتیاج برای کافه افزایش قیمت چندین برابری داشته اند. آن هم معلوم نیست در بازار موجود باشد یا نباشد.

چه مخارجی دارید؟

قبل از هرچیز برای کافه داری احتیاج به یک مکان مناسب دارید. اگر پول خریدن سرقفلی کافه را ندارید برای مناطق مرکزی تهران ناچارید چیزی حدود 150 تا 200 میلیون تومان پول رهن و ماهانه چیزی حدود 3 تا 8 میلیون تومان اجاره بپردازید.

آیتم دوم کافه آرایی است. چشم نواز بودن کافه ها برای مشتریان اهمیت ویژه ای دارد به همین دلیل است که شما حتما باید کافه آرایی تان را به یک متخصص حرفه ای بسپارید. کافه داران تهران می گویند برای خرید تجهیزات کافه آرایی و پرداخت دستمزد طراح چیزی حدود 20 میلیون تومان کنار بگذارید. البته اگر می خواهید وسایل لوکس تری در طراحی کافه تان بهره ببرید ناچارید تا 120 میلیون تومان هم کنار بگذارید. به جز هزینه های کافه آرایی تجهیزات ضروری که برای کافه تان احتیاج دارید، کتری برقی بزرگ، آبمیوه گیری صنعتی، بستنی ساز، ماکروفر و سرخ کن، یخچال، تعدادی ظرف و میز و جایگاه است. این تجهیزات حداقل 2 میلیون تومان هزینه دارند و در مجموع حدود 50 میلیون تومان هزینه برای خرید این وسایل مورد احتیاج است. البته برای کاهش هزینه هایتان می توانید این وسایل را به صورت دست دوم خریداری کنید.

اگر روزانه 10 تا 15 مشتری برای خود در نظر بگیرید در ماه به 20 کیلوگرم بستنی، 8 تا 10 کیلوگرم قهوه ترک و فرانسوی، 10 کیلوگرم انواع شکلات، 25 کیلوگرم شیر و 70 کیلوگرم کیک احتیاج دارید؛ البته میوه های فصل را هم به این مواد اولیه اضافه کنید. ضمن اینکه باید هزینه کارمندان، تبلیغات و مواد اولیه را هم در فهرست مخارجتان بگنجانید.

چند توصیه از کافه دارها

کافه دارهای تهرانی برای کسانی که می خواهند این شغل را آغاز نمایند، چه توصیه هایی دارند؟ کافه زدن با داشتن سرمایه شاید کار راحتی به نظر برسد؛ اما تداوم آن هنر می خواهد چرا که اداره کافه همچون اداره کارهای فرهنگی است و باید به عنوان شغل اصلی به آن نگاه کرد. معمولا کسانی که شور و شوق کافه زدن دارند، این کار را یکی از آسوده ترین کارها می دانند که احتیاجی به حضورشان نیست. این جملات را یکی از صاحبان کافه در حوالی ولیعصر می گوید و بر این باور است کسانی که رویای کافه داشتن را در سر دارند، باید برای ورود به این کار ابتدا اقدامات کارشناسی شده را انجام دهند؛ چرا که در غیر این صورت ممکن است پس از مدتی خسته و پشیمان شوند و حتی با بدهی های فراوان کافه را جمع آوری نمایند.

یکی دیگر از کافه داران می گوید: اگر ملک از خودتان است، کافه بزنید وگرنه جز ضرر چیزی عایدتان نمی گردد. اما نیما که کافه ای ساده حوالی ایرانشهر دارد، نظرش فرق دارد و می گوید: کافه داری هنر ارتباط با مردم را می خواهد؛ اینجا را ببینید روزانه نزدیک 100 نفر مشتری دارم برای بعضی هم پاتوق شده است. 4 سال پیش با کافه 13 متری و سرمایه 200میلیونی آغاز کردم اما بعد از 2 سال تغییر مکان دادم و 300 میلیون تومان دیگر برای پیداکردن جای جدیدی به سرمایه اولیه ام اضافه کردم.

این طور که به نظر می رسد مقوله علاقه هم در این موضوع بی تأثیر نیست اما نیما در ادامه صحبت هایش اضافه می نماید: اجاره ملک، نیروی انسانی و انرژی برای کافه ها بالاترین هزینه ها را دارند.

هنوز کافه ها اشباع نشده اند

اگر چه بسیاری گمان می نمایند که با افزایش روزافزون تعداد کافه ها دیگر احتیاجی به کافه نیست و موضوعی اشباع شده است؛ اما صاحبان کافه بر سر این موضوع اتفاق نظر ندارند و هر یک آن را از بعدی واکاوی می نماید. ابراهیم یکی دیگر از کافه داران خیابان آپادانا می گوید که چه کسی می گوید کافه در تهران اشباع شده است! کافه ها اکثرا یک منو دارند، شما نگاهی به منو غذاها بکنید، هنوز جای کار دارد؛ می توانند تنوع بیشتری داشته باشند. اما ناهید که در مرکزیت شهر و یکی از پرازدحام ترین مناطق کافه ای است، می گوید که شما ببینید در این حوالی جایی هست که کافه نباشد؟ مسلما کافه و کافه داری در تهران موضوعی اشباع شده است و بیشتر از این برای صاحب کافه به صرفه نیست. ما در ماه 60 میلیون تومان فروش داریم اما همه آن صرف هزینه های جانبی به خصوص رقابت می گردد؛ بهتر است بگویم که به شخصه درآمدی ندارم.

ندا هم از دیگر کسانی است که در حوالی ولیعصر کافه دارد و می گوید: کافه ها هنوز اشباع نشده اند؛ زیرا هر محله ای باید برای خود کافه ای داشته باشد اما اکثر کافه ها در مرکز شهر هستند؛ در صورتی که در دیگر کشورها اینگونه نیست و هر محله ای برای خودش کافه دارد و مردم شهر معمولا میهمان های خود را به جای خانه به کافه دعوت می نمایند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "تهران، هر کوچه یک کافی شاپ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با تهران، هر کوچه یک کافی شاپ

نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید